Copyright © 2023. All Rights Reserved

Често задавани въпроси (FAQ)

Каква форма на пръстите трябва да имам?

Изборът на формата на пръстите на каубойската обувка зависи от повода, облеклото и личния ви стил. Няма правилна или грешна форма на пръстите, но ето някои от нашите предложения:

За концерт или фестивал на кънтри музиката чудесен избор е каубойска обувка с кръгъл пръст, например R-образен пръст, бадемов пръст или дори с изрязан пръст с форма X или D.

Going for a ride or watching a rodeo? A square toe boot is the way to go.

If you’re going dancing, try an R toe or snip toe (a less rounded style then what you’d wear to a concert or music festival). Leather sole boots are also great for dancing. They help you glide along the dance floor!

 

Как трябва да пасват и да се усещат на краката ви каубойките?

Важно е да не взимате прекалено малки ботуши, но не забравяйте, че ще усещате лек натиск в горната част на стъпалото и известно съпротивление, когато дърпате ботуша. Ако в някакъв момент започне да се усеща тясно и неудобно, отвъд лекия натиск, тогава ботушите ви може да са твърде малки. Ако пък не усещате никакъв натиск, а усещате голямо повдигане на петата (пространство между петата и стелката), тогава обувката ви може да е твърде голяма. Не забравяйте да използвате страничен палец, за да проверите разстоянието между ръба на големите пръсти и края на обувката.

Как да обувам ботуши?

Използвайте разделите и дупките в горната част на ботуша, за да го придърпате към крака си. Ще почувствате леко съпротивление и ще чуете слаб звук от пукане, когато кракът ви влезе в ботуша.

Трябва да усещате лек натиск в горната част на стъпалото (над свода).
Също така трябва да има много леко повдигане на петата (пространство между петата и стелката на обувката), за да се осигури правилна походка.

След това проверете с палеца си разстоянието между големия пръст и края на обувката, като завъртите палеца си настрани и го поставите в края на големия пръст. Ако палецът ви, обърнат настрани, е между върха на пръстите и края на обувката, значи знаете, че обувките ви пасват.

Ако имате проблем или въпрос свързан с предлаганите от нас продукти или услуги и не намирате
неговото решение сред изброените по-горе, ще се радваме да се свържете с нас